آشنایی با خواص گوشت شتر و دیگر گوشت ها

نظر شما راجع به وبلاگ چیست ؟

آمار مطالب

کل مطالب : 116
کل نظرات : 0

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 28

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 11
باردید دیروز : 0
بازدید هفته : 37
بازدید ماه : 312
بازدید سال : 1363
بازدید کلی : 83919

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان   هم دلی THE HEART  و آدرس mobinr110.LXB.ir یا mobinr110.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته و در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






محاسبه ي شاخص توده ي بدني
وزن به کيلوگرم
قد به سانتي متر
شاخص توده ي بدني

بازه ي وزني مناسب شما




در اين وب
در كل اينترنت
تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : رضا حسن پور
تاریخ : جمعه 29 خرداد 1394
نظرات

آشنایی با خواص گوشت شتر

شُتُر یا اُشتر را که در زبان پهلوی ushtar می‌ گفتند، حیوانی است نیرومند و تنومند با توش و توان بالا از خانواده شترسانان؛ نشخوارکننده و با دست و گردنی دراز. بر پشت خود یک یا دو کوهان دارد که ساختارش از پیه و چربی است.

در دین اسلام گوشت شتر حلال است، اما ذبح آن با دیگر جانوران حلال گوشت متفاوت است و آن را نحر می ‌کنند و اگر سر آن را مانند گوسفند قبل از نحر ببرند، گوشت آن حلال نیست.

شیرشتر نیز نوشیده می ‌شود، ولی بیشتر کاربرد بارکشی دارد. پشم و پوستش نیز برای ریسندگی و پارچه ‌بافی و کفش ‌دوزی کاربرد دارد.

استان‌ های گلستان، سیستان و بلوچستان و سمنان از جمله استان ‌های اصلی پرورش شتر هستند.

گوشت شتر

گوشت شتر که بزرگان دین مان در روایات، خوردن آن را هرچند وقت یک بار توصیه کرده ‌اند، رنگ تیره ‌ای دارد. طبع این گوشتگرم و خشک و مزه آن برخلاف نظریه ها ، شیرین نیست.

گوشت شتر منبع بسیار خوبی برای بسیاری از مواد غذایی مهم و مورد نیاز بدن می‌ باشد. این گوشت حاوی پروتئین‌ هایی با ارزش غذایی بالا و تعدادی از ویتامین ‌های مفید و مورد نیاز بدن نظیر ویتامین ‌های گروه B و برخی از عناصر معدنی مهم نظیر آهن ، فسفر و کلسیم است. همچنین گوشت شتر دارای قدرت مخصوصی در نگهداری هرچه بیشتر آب است که این خاصیت اهمیت زیادی در تعیین برخی از خواص طبیعی گوشت دارد.

گوشت شتر از جهت ترکیب شیمیایی با گوشت سایر دام‌ های اهلی تفاوت دارد. گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین کمتری برخوردار است و از لحاظ شکل ظاهری شبیه گوشت گوسفند است. این گوشت در مقایسه با سایر گوشت ‌ها از سدیم بیشتری برخوردار است، اما میزان پتاسیم آن کمتر است و در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند از لحاظ درجه PH بسیار متفاوت می ‌باشد، در نتیجه برای عملیات فرآوری گوشت بسیار مناسب است.

گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو میزان کمتری چربی، پروتئین و خاکستر دارد. پروتئین‌ های گوشت شتر فاقد اسیدهای آمینه ضروری نظیر تریپتوفان، والین، لوسین و ایزولوسین و همچنین اسیدآمینه نیمه ‌ضروری هیستیدین به مقدار کافی می ‌باشند. همچنین گوشت شتر در مقایسه با گوشت سایر دام‌ های اهلی دارای سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است که این امر با متابولیسم آب در بدن دام ارتباط مستقیمی دارد و باید افزود که نسبت کلسیم فقط در عضلات ران زیاد است، اما نسبت آهن و روی در گوشت شتر کمتر از میزان آن در گوشت دام‌ های اهلی دیگر است.

گوشت شترهای جوان که سن آن ها بین یک تا سه سال است، نرم‌ تر و خوش طعم ‌تر از گوشت شترهای بزرگسال است که معمولاً گوشتی سفت و دیر هضم دارند. هرچه سن حیوان بیشتر و بیشتر شود، از میزان نرمی گوشت کاسته می ‌شود، از این ‌رو پیشنهاد می ‌شود شترهای یکساله برای مصرف گوشت ذبح شوند . گوشت شترهای کم سن و سال از جهت مزه، طعم و نرمی شبیه گوشت گاو است. 

چربی شتر

چربی شتر همانند چربی سایر دام های اهلی بر اساس تکنیک ‌های متداول فرآوری، فرآوری شده و مورد استفاده قرار می ‌گیرد. رنگ چربی شتر سفید است که گاهی اوقات رنگ سفید آن به سرخی می ‌زند و تفاوت قابل ملاحظه‌ ای بین لاشه‌ های مختلف حیوانات مشاهده نشده است، علی‌ رغم آن که آن ها از نظر سنی با هم اختلاف داشتند. وزن چربی کوهان شتر تقریباً 1/82 درصد از وزن کل چربی بدن شتر را تشکیل می‌ دهد. میزان چربی موجود در کوهان شتر دوکوهانه در حدود 100 کیلوگرم برآورد می‌ شود. در برخی از مناطق، کوهان شتر به عنوان غذایی خوش طعم مورد استفاده قرار می‌گیرد و به صورت خام و یا آب پز مصرف می ‌گردد و در حالت کمبود غذا به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

پایان دردهای پا و کمر با گوشت شتر      

ویتامین‌های گروه B این گوشت در تقویت اعصاب تاثیر زیادی دارد و روی آن در تقویت قوای جنسی و جلوگیری از اختلالات در رشد جنین کارآمد است. کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد می‌ کند و توصیه می ‌شود که بانوان باردار و شیرده، دانش‌ آموزان، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.

ویژگی اصلی و متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با دیگر گوشت ‌ها، فقدان مواد هورمونی و آنتی ‌بیوتیک در آن است چرا که این حیوان در طبیعت آزاد و به دور از پرورش دامی رشد می‌ کند. همچنین وجود مواد طعم‌ دهنده و معطر در گوشت این حیوان موجب تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده شده و در نتیجه قدرت جذب را افزایش می ‌دهد. معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای روماتیسمی استفاده می‌ شود.
این گوشت به دلیل داشتن مقدار زیادی کلسیم و فسفر برای کسانی که استخوان درد یا درد مفاصل دارند، فوق‌العاده مفید است و پزشکان خوردن آن را هر چند وقت یک‌بار به افراد بالای 60 سال توصیه می‌کنند.
مصرف این نوع گوشت به ویژه اگر همراه با سبزیجات پخته شده باشد (مثلا در آش) آرامش‌بخش و باعث روان‌شدن ذهن می‌شود.
گوشت شتر حرارت دارد و افرادی که مزاج گرم دارند بهتر است کمتر از این گوشت مصرف نمایند .

البته متاسفانه با اینکه گوشت شتر از گوشت گاو و گوسفند خیلی

مفیدتر است ، به خاطر رنگ تیره (زرشکی مایل به سیاه)  و اعتقاد غلط به سفتی و شیرین مزه بودن آن  ، چندان مورد توجه مردم نیست .

برخی مواد غذایی و طبع آنها

اردک

گرم ترین پرنده اهلی بوده و غذاییت آن زیاد ودیرهضم و نفاخ است . چاق کننده بدن ، دفع کننده بادهای گرم و تقویت کننده نیروی جنسی می باشد . خوردن زیاد آن تولید خون غلیظ می کند به جز بازو وجگر آن که خون صالح تولید می کند . چربی آن گرم لطیف وملین و محلل است .
تخم اردک غلیظ تر و دیر هضم تر و غذاییت آن ضعیف تر از تخم مرغ است
بهترین شکل مصرف آن پرکردن شکم با پیاز و روغن زیتون وادویه می باشد.
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: پختن با سرکه ، کرفس ، پونه ، نخود ، شوید ، تره ، دارچین ، سکنجبین

بوقلمون

گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز و گوشت مرغ و بلدرچین، کالری کمتری دارد. علت آن هم مقدار چربی کمتر آن نسبت به سایر گوشت‌ها، حتی گوشت مرغ است.
150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تامین می کند. همچنین منبع خوبی از سلنیوم،  روی و پتاسیم و ویتامین‏های B1 ، B3، B6و B12
است.
بوقلمون  LDL
خون را کاهش می‏‏دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می‏کند، از سرطان نیز جلوگیری می‏کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‏دهد و سیستم ایمنی را تقویت می‏کند.
یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت‌های سفید، ویتامین A
موجود در آن است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بازی می‌کند، لذا مصرف آن در فصل سرما و به خصوص به کودکان و سالمندان توصیه می‌شود.تنها باید توجه نمود که گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا   مبتلایان بیماری نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند و همچنین  گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است. لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید از آن استفاده نمایند.
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: گشنیز و سماق

بلدرچین

گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی  و درمانی، بسیار مورد توجه است. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی 10- 5 درصد بیش تر است.
گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین ، فسفر، مس، تیامین ، ریبوفلاوین ، ویتامین B6
، روی ، آهن و سلنیوم است. گوشت این پرنده، کلسترول کمی دارد ، لذا افراد در هر گروه سنی می‌توانند از آن استفاده کنند.
تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: روغن کنجد و زیتون، روغن بادام ، آب انار

بز و بزغاله

طبیعت گوشت بز سرد و تر است .گوشت بز برای افراد گرم مزاج مناسب است ولی برای افراد سرد مزاج بخصوص اگر با کشک یا با غذاهای ترش خورده شود زیان آور است .اگر کلیه بز را ورقه کنند و پودر گوگرد بر آن بپاشند و بالای آتش گذارند آبی که از آن میچکد بر بهق (بیماری پوستی ویتیلیگو) بمالند نوشته اند که در مدت کوتاهی بهق را مداوا خواهد کرد . شیر بز مقاومت بدن را در برابر بیماریها بخصوص بیماریهای عفونی زیاد میکند و افراد سرد مزاج بهتر است شیر بز را با کمی عسل یا نبات میل نمایند. افرادیکه از حال طبیعی لاغرتر میباشند و لاغری آنان مربوط به بیماری خاصی نیست اگر مدتی شیر بز را با عسل و مختصری زعفران صبح ها بخورند لاغری آنان مرتفع خواهد شد. افرادیکه پاشنه پای آنان زیاد میترکد چنانچه پیه بز را داغ کرده و چند روزی با ذوب شده این پیه شقاقها را چرب نمایند شقاقها بهبودی یافته و خشکی پوست نیز تقلیل خواهد یافت . گوشت بز طبع سردی دارد اما کاملا بدون دنبه و چربی است و  این یعنی مصرف آن برای افرادی که چربی و فشار خون بالا دارند، مفید و مناسب است.گوشت بزغاله (نر و ماده) لطیف و خوش‌طعم است ولی گوشت بز بالغ  به ویژه اگرماده باشد سفت و دیرپز است و البته کمی هم بد بوست .
نوع مزاج: سرد و خشک
مصلح: نمک ، فلفل ، پیاز، دارچین ، زیره ، بادام ، خرما

پاچه
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: گلپر ، سرکه ، مرزه ، زنجبیل ، دارچین

تخم مرغ

زرده نیم برشت آن جزو غذاهای صالح الکیموس ، کثیرالغذا ، مقوی قلب ومغزو نیروی جنسی و کسانی که خون زیادی از دست داده اند می باشد .
برای بیماری های سینه ، معده ، روده ، کلیه و مثانه مفید می باشد . البته مداومت در خوردن زیاد آن باعث سنگ کلیه و ایجاد بیماری های پوستی می شود .
نوع مزاج: زرده گرم و سفیده سرد است.
مصلح: نمک و ادویه گرم

جگر سفید
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: دارچین ، خیساندن در سرکه وسپس کباب نمودن

جگر سیاه
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: نمک ، دارچین ، گشنیز ، سرکه

خروس
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: سرکه ، آبغوره ، سکنجبین

دل
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: آویشن ، زیره ، فلفل ، گلپر ، خواباندن در روغن کنجد و سپس کباب نمودن

زبان
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: طبخ با سرکه ویا گشنیز خشک ، زیره ،مرزه

سیرابی
نوع مزاج: سرد و خشک
مصلح: گلپر ، سرکه مرزه ، زنجبیل ، دارچین

شتر
این گوشت حاوی پروتئین‌ هایی با ارزش غذایی بالا و تعدادی از ویتامین ‌های مفید و مورد نیاز بدن نظیر ویتامین ‌های گروه B و برخی از عناصر معدنی مهم نظیر آهن ، فسفر و کلسیم  است.
طبع این گوشت گرم و خشک است و مزه آن شیرین. این گوشت به دلیل داشتن مقدار زیادی کلسیم و فسفر برای کسانی که استخوان درد یا درد مفاصل دارند، فوق‌العاده مفید است و پزشکان خوردن آن را هر چند وقت یک‌بار به افراد بالای 60 سال توصیه می‌کنند.
مصرف این نوع گوشت- به ویژه اگر همراه با سبزیجات پخته شده باشد (مثلا در آش) آرامش‌بخش و باعث روان‌شدن ذهن می‌شود.
گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو میزان کمتری چربی، پروتئین دارد.
اما نسبت آهن و روی در گوشت شتر کمتر از میزان آن در گوشت دام‌ های اهلی دیگر است.
گوشت شتر حرارت دارد و افرادی که مزاج گرم دارند بهتر است کمتر از این گوشت مصرف نمایند .
کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد می‌ کند و توصیه می ‌شود که خانم های باردارو شیرده ، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند .
معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و  کمرو دردهای روماتیسی استفاده می‌ شود.
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: پختن با نمک و شوید ، فلفل ، سرکه ،زیره

شتر مرغ

تحلیل برنده باد و برطرف کننده بلغم می باشد .
خوردن گوشت آن برای فلج ، لرزش ،درد مفاصل وکمر ، بیماری های سرد رحم مفید بوده و خوردن روغن پیه آن برای تکلم کودکان و رفع سردی بدن نافع است . مالیدن آن به بدن و پاها باعث سرعت حرکت اطفال می شود . دیر هضم بوده وبرای گرم مزاجان مضر است .
گوشت شتر مرغ بر خلاف سایر پرنده ها قرمز رنگ است و از نظر بافت ظاهری و طعم شباهت زیادی به گوشت گاو دارد، با این تفاوت که میزان آهن آن بیشتر از گوشت گاو است. لازم به ذکر است که میزان چربی و انرژی گوشت شتر مرغ حتی از بوقلمون و مرغ که از گوشت های سفید محسوب می شوند نیز پائینتر می باشد.
بنابراین گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی- عروقی، افراد دچار چربی خون و فشارخون بالا و کسانی که چاق هستند می‌تواند غذای بسیار مناسبی باشد.( به علت بالا بودن نسبی میزان اسید چرب امگا 3 )
گوشت شتر مرغ  نیز بر خلاف گوشت گاو زمان پخت پایین تری دارد.
مقدار سدیم :
کمی میزان سدیم در گوشت شترمرغ در مقایسه با گاو و جوجه یکی از مزایای این نوع گوشت مخصوصاً در افرادی که نیاز به مصرف غذاهای کم نمک (نظیر افراد با فشار خون بالا) دارند، می‌باشد.
مقدار آهن :
گوشت شترمرغ آهن مناسبی را برای افراد کم خون و زنان باردار فراهم می‌کند.
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: سرکه

* نكته: ماليدن پيه شترمرغ به بدن باعث فرار مارها از شخص مي گردد و در صورت نزديك شدن ، مار بيهوش مي گردد.

غاز
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: آب انار ، زیره، دارچین ، فلفل، زنجبیل

گاو

گوشت گاو به شدت سودا زا بوده ، خون را غلیظ کرده و برای کبد مضر است و استفاده از آن سبب تیرگی پوست صورت ، افسردگی ، وسواس ، جذام ، واریس ، بزرگ شدن طحال ، ورود زردآب به روده و بیماری های سوداوی می گردد . گوشت گاو و فراورده های آن مانند سوسیس وکالباس باعث اختلالات خواب،ضایعات پوستی وعدم تمرکز می شود.
بهترین فصل خوردن آن فصل بهار می باشد .
توصیه می شود به جای آن از گوشت گوساله یک ساله ، گوشت شتر جوان ، گوسفند نر جوان ، بره یکساله ، بزغاله ، بوقلمون ، مرغ و خروس محلی استفاده نمود .
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: دارچین ، فلفل ، زنجبیل ، پیاز، سکنجبین ، گلپر، سیر ، زیره

گوساله

گوشت فیله گوساله ماده بسیار عالی که زود هضم است ومعده را نیرو می بخشد .
فیله گوساله حاوی حجم بسیار زیادی از پروتین است. بنابراین برای مدت طولانی‌تر احساس سیری کرده و حجم غذای مصرفی کاهش پیدا می‌کند. در عین حال متخصصان تغذیه ورزشی معتقد هستند که این بخش گوست گوساله برای امر عضله‌سازی بسیار مفید و کارساز است.
این بخش از گوشت گوساله حاوی بیشترین مقدار از ماده ” روی ” است. این ماده برای مبارزه با انواع بیماری‌ها و همچنین کاهش دوره نقاهت بیماری سرما خوردگی بسیار موثر است. این بخش همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین B12 است که برای تولید DNA
و تقویت سیستم عصبی و سیستم خون رسانی بدن مفید است. همچنین مشخص شده است که این ماده غذایی در کاهش کلسترول مضر خون نیز موثر است.
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: گشنیز ، سماق ، مرزه

گوسفند و بره

بهترین گوشت برای مزاج انسان بوده و دل و جگر و کلیه آن برای تقویت قلب و کبد و کلیه انسان مفید است .
گوشت آن مغذی بوده و به سرعت  هضم می شود . تولید کننده خون صالح ، تقویت کننده بدن و چاق کننده می باشد.خوردن مداوم گوشت خالص و بدون استخوان آن که با سرکه وعسل پخته باشند، فوق العاده مقوی بدن بوده ، مانع غش کردن و رفع خفقان می شود .
زیاد خوردن مغز آن باعث کند ذهنی و فراموشی می شود .بهترین گوشت ها و مناسب ترین گوشت ها نزدیک به مزاج انسان گوشت گوسفند نربین شش ماه تا یکساله ، سیاه رنگ و خصی باشد و در چمن و بنفشه چرا کرده باشد ومحبوس  مغلول نباشد و ذبح شده در همان روز باشد و دست و سینه آن ( مقدم) بهتر ازران و پشت و گرده آن است و سمت راست بهتر سمت چپ است و وحشی آن خشکترو اهلی آن با رطوبت تر است. این گوشت مناسب است به مزاج انسان و برای هر نوعطبخی مانند: شوربا و کباب و بریان و آب گوشت مناسب است .گوشت بره (نر و ماده) گوشتی روشن ، صورتی پررنگ ، کم‌چرب و لطیف است ، زود می‌پزد و طعم بسیار خوبی دارد. این نوع گوشت از اوایل اسفند تا اوایل تیرماه دربازار به راحتی پیدا می‌شود؛ البته گوشت بره ماه فروردین خیلی لطیف‌تر از گوشت بره ماه اسفند است. گوشت گوسفند استخوان‌دار است و چربی آن نسبت به چربی گوشت گاو یک به 10 است. رنگ گوشت گوسفند، قرمز روشن است .خانم‌های خانه‌دار و کدبانو برای تهیه گوشت قیمه و قورمه از گوشت ران استفاده می‌کنند؛ از گوشت راسته و فیله، برای پخت چلوگوشت، کباب و ته‌چین استفاده می‌کنند . از ماهیچه برای تهیه سوپ و آش (تقویتی و مریضی) و از گوشت گردن گوسفند، برای پخت آبگوشت استفاده می‌کنند و گوشت دنده و قلوه‌گاه را نیز برای چرخ‌کردن مناسب می‌دانند.
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: گشنیز ، سماق ، مرزه

گنجشک

گرم است و پائین آورنده فشار خون (سرد)است و نیز درمان افسردگی .
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: آب انار ،آبغوره ، دارچین ، هل

کبوتر

بسیار گرم و خشک می باشد و بالا برنده فشار خون(گرم) است.

کبک

از خانوادۀ ماکیان با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری است.
میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده در مقایسه با دیگر پرندگان 5 تا 10 درصد بیشتر است به همین دلیل است که در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای بیماری‌ هایی چون ضعف اعصاب، ناراحتی‌ های روانی وبی خوابی مصرف این گوشت را توصیه می ‌کنند.
این گوشت به دلیل چربی و کلسترول بسیار پایین از بروز بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کرده و به دلیل غنی بودن ازپتاسیم ، مصرف به اندازه‌ ی آن برای افراد با فشار خون بالا مانعی ندارد.
گوشت کبک می ‌تواند نیاز بدن به فسفر، منیزیم و گوگرد را تامین کند و به تقویت حافظه و قوای جنسی بیفزاید و ضعف عمومی بدن را هم برطرف سازد.
گوشت کبک کمتر تولید اسید اوریک می کند، فعالیت کلیه را افزون می سازد و به دفع سموم بدن یاری فراوان می رساند.
به اشخاصی که تب دارند گوشت کبک می دهند زیرا به پاها قوت می دهد و تب را قطع می کند.
ویتامین B6 سبب تقویت سیستم ایمنی می‌شود. مواقعی که بدن نیازمند مقابله با میکروارگانیسم‌هاست به ویژه در فصل سرد سال، مصرف غذاهای حاوی ویتامین B6
مانند انواع گوشت‌ها به ویژه گوشت کبک می‌تواند از بسیاری عفونت‌های تنفسی پیشگیری‌ کند.
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: سکنجبین

قلوه
نوع مزاج: سرد و خشک
مصلح: کباب نمودن با روغن زیتون ، نمک و فلفل ، دارچین

مغز
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: نمک ، آویشن ، دارچین ، زیره

مرغ محلی

مرغ جوان محلی و جوجه آن برای چاق کردن بدن ، تقویت مغز و معده های مرطوب ، تصفیه پوست صورت و صدا مفید است. جگر آن کثیرالغذا ، چاق کننده و دیرهضم می باشد .
در بیماری صفراوی و گرم ، خوردن جوجه خروس مفید است .
گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع کمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را کاملا جدا کرد.  مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین  )B3نیاسین) و B6
است.
گوشت مرغ همچنین یک منبع خوب سلنیوم می‏ باشد. سلنیوم یکی از اجزای بسیار مهم واکنش‏های متابولیکی در بدن می‏ باشد که عبارتند از متابولیسم هورمون های تیروئیدی ، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی. مطالعات گوناگون نشان داده است که بین بروز سرطان ها و دریافت سلنیوم یک ارتباط مهم وجود دارد. سلنیوم مانع سرطان می ‏شود.
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: سکنجبین ،ادویه گرم

ماهی

صالح الکیموس ، زود هضم ، مرطوب کننده ، چاق کننده ، شیر افزا بوده ، در گرم مزاجان محرک نیروی جنسی ، مصلح خلط های گرم می باشد . برای بیماری های ریوی ، ضعف کبد و کلیه گرم و پیچش روده موثر است . برای سرد مزاجان و مرطوبین ،افرادی دارای مغز مرطوب و معده بلغمی مضر است که با پختن در روغن گاو یا مصرف مصلحات گرم ضرر آن برطرف میشود .
کباب روی آتش بهتر از سرخ کردن آن در روغن است . ماهی را اگر در روغن سرخ کنند باعث تشنگی شده و دیر از معده دفع می شود .
آشامیدن آب بلافاصله بعد از خوردن ماهی بسیار مضر و موجب بیماری های مزمن می گردد . خوردن همزمان آن با شیر و تخم مرغ و گوشت حیوانات خشکی بسیار مضر است .
غذاهای دریایی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشند. توجه داشته باشید که میگو دارای کلسترول زیادی می باشد، اما با این حال مقدار کلسترول در میگو کمتر از مقدار آن در گوشت قرمز است.
گوشت ماهی دارای ویتامین های B، A و D
کلسیم و فسفرو دارای مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم می باشد.
ماهی هایی که در آب های شور زندگی می کنند، دارای مقدار زیادی ید می باشند. لازم به ذکر است که ماهی دارای مقدار بسیار کمی سدیم می¬باشد و به همین خاطر برای رژیم های کم نمک توصیه می¬شود .
تخم ماهی قطع کننده بلغم بوده و برای کلیه و طحال و دفع بادهای بدن مفید است ولی برای افراد گرم مزاج مضر است .
چربی ماهی از 2 نوع اسید چرب غیر اشباع امگا 3 به نام های EPA و DHA
است و در نتیجه برای بیماری های قلبی و عروقی مناسب است .
ماهی : مقدار تری گلیسیرید خون را کم می کند. تجمع پلاکت های خونی را کم می کند. عملکرد سلول های خون رسان را زیاد می کند. ضربان قلب را تنظیم می کند. سلامت مغز را تامین می کند و برای بیماران مبتلا به MSمفید می باشد. مشاهده شده که افراد MS
با مصرف ماهی، علائم و نشانه های این بیماری را کمتر بروز می دهند.
نوع مزاج: سرد و تر
مصلح: پختن با دنبه یا کنجد ، زنجبیل ، آویشن ، عسل، ادویه گرم

میگو
نوع مزاج: گرم و تر
مصلح: سرکه ، نعناع

 خوک

شاهکار الحدیثین از زبان امام رضا : چرا گوشت خوک حرام است؟

حضرت امام رضا(ع) فلسفه حرمت گوشت خوک را اينگونه تبيين مي فرمايند:«خوک، حيواني است شهوت ران… ! چندانکه غريزه شيطاني شهوت ، آنچنان وجودش را تسخير نموده که بر خلاف ساير حيوانات كه نوعي غيرت داشته و از تعدي همنوعان به جنس ماده شان جلوگيري مي کنند ، او نسبت به چنين اموري بي تفاوت و عاري از احساس است و چون حالت ياد شده از طريق خوردن گوشت خوک نيز سرايت پيدا مي کند، خداوند آن را حرام نمود تا مرض بي غيرتي در بين مردم رواج نيابد» (علل الشرايع ، شيخ صدوق) . در جوامعی که از گوشت خوک مصرف می کنند ، بی بندباری بسیار زیاد است و مردان از رفتارهای جنسی همسران خود با دیگران ناراحت نمی شوند . و نعوذ بالله لذت هم می برند. بطوری که در برخی از مناطق در کشورهای اروپائی شب ها همسایگان ، زنان خود را تعویض می کنند. بی غیرتی در برخی کشورها بجائی رسیده که در روزنامه ها آگهی  تعویض همسر داده می شود. یک ایرانی بی غیرت نقل می کرد که در اروپا گوشت خوک مصرف می کند و هر موقع گوشت گوسفند مصرف می کند ، در خانواده بخاطر رفتار جنسی فرزندان درگیری پیش می آید . ولی با خوردن گوشت خوک از اعمال جنسی حرام فرزندانم با دیگران ناراحت و عصبانی نمی شوم.

*در طب سنتی  داریم که با خوردن هر گوشتی رفتار آن حیوان را میگیریم . مثلا با خوردن گوشت شتر صبور می شویم و ...


چند نکته مهم:
افراد دارای مزاج گرم وخشک از مصرف بیش از حد گوشت قرمز ، گوشت پرندگان کوچک و تخم مرغ جلوگیری کنند و به جای آن از گوشت های دارای طبع سرد و تر استفاده نمایند .
افراد دارای مزاج گرم و تر از انواع غذاهای دریایی استفاده نمایند و این افراد مصرف بیش از حد تخم مرغ ، گوشت گوسفند ، بره ، بوقلمون ، اردک و جگر سیاه را در برنامه غذایی خود نداشته باشند.
افراد دارای مزاج سرد و تر از خوردن گوشت گاو خودداری نمایند و بیشتر از گوشت شتر ، بره ، کبوتر ، سار،گنجشک ، بوقلمون و مرغ محلی استفاده نمایند .
افراد دارای مزاج سرد و خشک پرهیزاتی در گوشت گاو ، گوشت شترمرغ ، ماهی دودی و شور داشته باشند. و گوشت بره ، شتر ، کبوتر، گنجشک ، سار ، مرغ محلی و تخم مرغ محلی مناسب است .

موارد درمانی :

زرده تخم مرغ نیم برشت به عنوان غذای مکمل و اولیه برای بچه ها مناسب می باشد چون هضم کودک خیلی قوی نمی باشد ونیاز به غذاهای لطیف دارد.
شخصی که فعالیت جسمی زیادی ندارد نباید مواد کثیرالغذا را به مقدار زیاد مصرف کند .
گوشت گنجشک و گوشت سار وگوشت کبوتر برای کودکان صرعی و کودکانی که دیر زبان باز می کنند و یا دیر راه می روند بسیار مفید است .
و در نوع پرندگان هرچه بلند پروازتر باشد گوشت آنها گرمتر است .
پاچه گوسفند و سیرابی همراه با سوپ جو یا بدون آن برای افرادی که یبوست دارند و از کولیت روده رنج می برند سودمند است .
گوشت ماهی ، گوشت بزغاله و مرغ چاق شده برای افزایش شیر در زنان توصیه میشود .
بیماران صرعی باید از خوردن گوشت غلیظ مانند :  گوشت گاو ،گوسفند،بز و غذای نیرومند و گوشت ماهی اجتناب کنند. تنها گوشت جوجه ،گنجشک بخورند.گوشت بز که کم رطوبت و خشک دهنده است نیز مفید است .
غذاهایی که برای سوءمزاج سرد کبد مناسب می باشد شامل :گوشت گنجشک ، مرغ ، کبک و غاز می باشد .
غذاهایی که برای سوءمزاج گرم کبد مناسب می باشد شامل: گوشت بزغاله و کبک می باشد.
برای تقویت مغز می توان از مغزحیوانات و گوشت پرندگان استفاده نمود .
در سردردهایی که ناشی از غلبه صفرا می باشد می توان از آش گشنیز و اسفناج و عدس با  گوشت جوجه خروس همراه ترشی ها نظیر آبغوره ، آب لیمو ، آب انار و آب آلو  استفاده نمود .
در سردردهایی که از غلبه بلغم ناشی می شود می توان از مرغ محلی یا کبک با دارچین و فلفل و زیره استفاده نمود .
و سردرد های غلبه سودا از گوشت خروس و مرغ محلی و تخم مرغ استفاده کند .
در بی خوابی های ناشی از خشکی و گرمی ( علامت : سبکی سر ، خشکی چشم و زبان وبینی و گرمی پوست سر ) ، جوجه مرغ محلی ، پاچه وسیرابی ، گوشت بزغاله مناسب است و در فراموشی های ناشی از سردی و رطوبت میتوان از مرغ محلی و گوشت گوسفند به همراه نخود و زیره و دارچین استفاده نمود .
در فراموشی های ناشی از گرمی و خشکی از جوجه خروس ، گوشت گاو استفاده نماید.
در هنگام ضعف در کبد گرم آش جوجه مرغ به همراه آبغوره غذای مناسبی میباشد و در ضعف در کبد سرد مرغ محلی را با ادویه مناسب مانند زعفران ، هل و میخک و مویز ترکیب کرده و میل نمایند .
و به طور کلی گوشت سردست و گردن از گوشت ران بهتر است .


استفاده از گوشت 1-2 بار در هفته مشکلی برای انسان ایجاد نمی کند . اما استفاده مکرر آن موجب افزایش کلسترول ، نقرس و سایر بیماری های مفصلی می گردد.

رسول اکرم (ص) فرموده است: شیر گاو شفاء ، روغن آن دوا  و گوشتش سم و مرض است .

در روایتی از امام صادق (ع) آمده است که از ایشان سوال شده بهترین گوشت از آن کدام حیوان است ؛

حضرت در جواب فرمودند: گوشت گوسفنداست که اگر بهتر از گوشت گوسفند بود خداوند آن را فدیه حضرت اسماعیل (ع) نمی‌نمود .

در روایات آماده است که گوشت گاو سم است ، گوشت گاو حاوی مقدار زیادی اوره است، اوره متابولیک پروتئین است و در واقع ماده سمی ناشی از مصرف پروتئین‌ها به اوره تبدیل می‌گردد.

پروتئین در بدن به عنوان سوخت مصرف نمی‌شود به عنوان اجزای ساختمانی عمل می‌کند. به همین علت در روایات ما مصرف بسیار پروتئین تایید نمی‌شود و بیشتر غذاهای ما باید از قند‌ها و چربی‌ها بوده و حاوی اندکی پروتئین باشد زیرا مصرف زیاد پروتئین کاهنده عمر است و باعث بیماری سلولی می‌گردد. پزشکان به بیمارانی که دچار نقرص هستند توصیه می‌کنند که گوشت قرمز مصرف نکنند اما، ما انواع مختلفی گوشت قرمز داریم به طور مثال گوشت گوسفند، گوشت شتر که آن‌ها باید جایگزین گوشت گاو شوند.

در کتاب اصول کافی و در روایتی از حضرت علی (ع) آمده است که گوشت مرغ در بین پرندگان همانند گوشت خوک است در بین چهار پایان؛ یعنی حتی در آن زمان‌ که گوشت صنعتی نبوده نیز به‌‌ همان گوشت مرغ محلی نیز توصیه نشده است. به جای گوشت مرغ مصرف گوشت خروس بسیار مفید است. اگر بخواهیم به طور منطقی به این موضوع بپردازیم باید گفت که به طور منطقی به ازای ۱۰ تا ۲۰ مرغ یک خروس برای نسل بعدی مکفی است. پس بر فرض اگر یک مرغ ۴۰ تخم مرغ داشته باشد طبق قانون احتمالات نصف آن جوجه خروس است پس چون به ازای هر ۱۰ الی ۲۰ مرغ ۱ خروس برای باروری و نسل بعدی کافی است پس ما می‌توانیم ۱۹ گوشت خروس را مصرف کنیم. استفاده از مرغ فقط برای مصرف تخم آن است. البته در روایات ما تاکید شده که در خوردن تخم مرغ زیاده‌روی نکنید. در قرآن خصوصاً در سوره واقعه به این موضوع اشاره شده است که پرنده هر چه دور پرواز‌تر باشد گوشت آن گرمتر و بهتر است ؛ به استثنای پرندگان حرام گوشت ، مانند کبوتر که گوشتش برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است . حتی برای برخی از بیماری‌ها مانند روماتیسم و برای بیمارانی که سلولهای آن‌ها ورم دارد و دچار چاقی هستند، تجویز می‌گردد حال هر چه این پرندگان زمین گیر باشند گوشت آن‌ها حاوی خاصیت کمتر و ضرر و زیان بیشتری است.


تعداد بازدید از این مطلب: 1074
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








بهترين عبادت ، خدمت به خلق خداست ...


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود